Keskustanuoret hyvällä asialla

tiistai, 16. syyskuuta 2008

Löysin hiljattain keskustanuorten sivuilta mielenkiintoisen kamppanjajulistuksen pyöräilyn puolesta. Itse olen poliittisesti enemman vihreä, mutta pyöräily on asiana sellainen, jonka edistamisen toivoisin yleistyvän kaikissa poliittisissa ryhmittymissä.

Kirjoitin Helsingin keskustanuorille ja kyselin enemmän kampanjasta. Sain vastaukseksi, että Helsingin Keskustanuorten fillarikamppanja laajeni viime kesänä valtakunnalliseksi Keskustanuorten polkupyöräilykamppanjaksi ”Bensa loppuu, ketju ei”.

Kampanja huipentuu ensi perjantaina 19.9. Helsingissä. Koko Suomen läpi vappuaatosta lähtien kulkenut pyöräviesti saapuu maaliinsa Helsingin Lasipalatsin edustalle Helsingin piirin polkijoiden tuomana. Joukon etunenässä polkee Keskustanuorten puheenjohtaja, kansanedustaja Tuomo Puumala luovuttaen viestikapulan kampanjan ilmastoviestin kera muille päättäjille. Ohjelmassa on tiedotustilaisuus ja päättäjien puheenvuoroja. Tapahtuma asettuu välille 14-17

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

2 thoughts on “Keskustanuoret hyvällä asialla

  1. Todella ilahduttavaa, että Vanhasen hajahajasta huolimatta keskustanuoret ovat mukana nostamassa pyöräilyn asiaa esiin.

    Se antaa pyöräilylle enemmän tarvittua poliittista painoarvoa. Tämä on erittäin myönteinen asia, koska se luo pyöräilylle imagoa, johon mahtuu käsitys siitä, että pyöräily on kaikkien yhteinen juttu.

    Jotta pyöräilyn edellytyksiä aletaan tosissaan parantaa, pyöräily tarvitsee pikkutakki- ja jakku-uskottavuutta!

  2. Jos kysymys on poliittisista puolueista, niin pikkutakit ja jakut ainakin minun päässäni viittaavat Kokoomukseen. Muuten olen miettinyt, että ihan pyöräilyn imagoa nostaakseni voisin joskus laittaa puvun päälle, kun polkasen duuniin, vaikka töissä en pukua käytäkään.

    Ja hajahajaa mitenkään symppaamatta täytyy todeta, että parempi kai sellaisella hajanaisella ja hiljaisella omakotialueella olisi pyöräillä kun keskustassa, jos vain jotenkin pystyisi ratkaisemaan sen, että se työpaikka, kauppa yms. todellakin löytyisivät pyörämatkan päästä. Tähän ei kai kuitenkaan ole vielä oikein realistisia ratkaisuja, joten jatkan keskustan pyöräilyolojen parantamisen aktivistina.

Kommentoi