Kimppafillarointia työmatkapyöräilyn aloittamiseen

tiistai, 16. syyskuuta 2008

Muistelkaapas jokainen, miten itse olette aikanaan tullueet aloittaneeksi säännöllisen työmatkapyöräilyn?

Ainakin itselläni suurena vaikuttajana olivat muutamat opiskelukaverit, jotka sinnikkäästi polkivat kesät talvet Helsingin keskustan ja Otaniemen väliä. Jonkun aikaa menoa katselleena päätin kokeilla itsekin. Tällä tavalla hyvä tapa levisi sosiaalisten suhteiden välityksellä. Kentis organisoidut kimppapyöräilyt työkavereiden kesken voisivat olla hyvä tapa saada muutamat ihmiset kokeilemaan työmatkapyöräilyä. Idea tähän kirjoitukseen tuli tänään järjestettävästä valtakunnallisesta kimppakyytipäivästä.

Kyydit.net -kimppakyytipalvelu haastaa kaikki suomalaiset osallistumaan ensimmäiseen valtakunnalliseen kimppakyytipäivään perjantaina 19.9. Päivä järjestetään osana Euroopan Liikkujan viikkoa, jonka yhtenä tarkoituksena on saada ihmiset miettimään mahdollisuuksia korvata yksinautoilu.

Nyt on sopiva tilaisuus sopia kimppakyydistä sen naapurin, työkaverin tai puolitutun kanssa, jonka tiedät kulkevan omalla autollaan päivittäin lähes samoja reittejä kuin sinä. Lisää kyydin tarvitsijoita ja tarjoajia löydät maksuttomasta kimppakyytipalvelusta osoitteesta www.kyydit.net. Kyydit.net -kimppakyytipalvelu osallistuu päivään julkaisemalla Kimppakyyti -oppaan, jossa on ohjeet kyydin tarjoamiseen ja vastaanottamiseen sekä suosituksia toiset huomioon ottavaan kimppakyytiin.

Kimppakyyti on mukava tapa matkustaa ja se säästää ympäristön lisäksi rahaa. Hyppää kyytiin!

www.kyydit.net on maksuton valtakunnallinen kimppakyytipalvelu, jonka avulla kimppakyyti on helppo järjestää. Palvelu on perustettu yksityishenkilön toimesta vuonna 2007. Nykyään palvelua kehitetään hankkeella, jossa ovat mukana Turun kauppakorkeakoulun Tulevaisuuden tutkimuskeskus, Turun ammattikorkeakoulu sekä helsinkiläinen Anadium Group Oy.

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

Kommentoi