Jyväskylä

Laajavuorentien jalkakäytävän ja pyörätien suunnitelmassa on ongelmia pyöräilyn kannalta

torstai, 17. lokakuuta 2013

Jyväskylän kaupunki ja Keski-Suomen ELY-keskus suunnittelevat maantielle 16686 eli Laajavuorentielle yhdistettyä jalkakäytävää ja pyörätietä. Uusi yhdistetty jalkakäytävä ja pyörätie alkaisi Kylpylähotelli Rantasipin luota ja jatkuisi Ruokkeentien lähelle Mutkapohjaan.

Olemme jättäneet suunnitelmasta JYPS:in liikenneryhmän voimin muistutuksen. Pyöräilyn kannalta suunnitelmassa on muutamia merkittäviä ongelmakohtia.

Suunnittelualueella Laajavuorentiellä on pitkä ja jyrkkä mäki. Suunniteltu väylä kulkee melko vilkasliikenteisen autotien vieressä, eikä aivan väylän varrella ole asutusta. Väylää toteutettaessa kannattaakin pitää mielessä se todennäköinen fakta, ettei väylä tule merkittävästi lisäämään kävelyä ja pyöräilyä. Kävelyn ja pyöräilyn kannalta ensisijaisempi vaihtoehto olisi toteuttaa Tuomiojärven rannan lähelle tasaisempi väylä.

Kommentoimme myös väyläsuunnitelmaa yksityiskohtaisesti. Ehdotamme turvallisuus- ja sujuvuussyistä, että väylää levennetään mäen jyrkimmissä kohdissa. Haukkalantien ja Haukkamäentien risteyksiin ehdotamme useita väylän sujuvuutta ja turvallisuutta lisääviä parannuksia. Oppimis- ja ohjauskeskus Onervan ja Haukkalan alikulkukäytävien luona väylällä olisi liian jyrkkiä mutkia, joten niitä pitäisi loiventaa.

Lue muistutus pdf-muodossa täältä!

One thought on “Laajavuorentien jalkakäytävän ja pyörätien suunnitelmassa on ongelmia pyöräilyn kannalta

Kommentoi