Jyväskylä

Mannisenmäen katusuunnitelmat eivät ole pyöräilyn kannalta parhaat mahdolliset

tiistai, 8. lokakuuta 2013

Jyväskylän kaupunki suunnittelee Mannisenmäelle uutta asuinaluetta. Alueen suunnitellut pyöräväyläjärjestelyt eivät ole parhaat mahdolliset. Suunnitelmien toteuttaminen sellaisenaan myös heikentäisi pyöräilyolosuhteita Saarijärventiellä.

Suunnitelmissa perusongelmana on se, että pyöräily-yhteydet ovat varsin päälleliimattuja. Suunnitelmista on nähtävissä se, että ajoradat on suunniteltu ensimmäisinä ja tärkeimpinä – jalankulku- ja pyöräilyväylät taas on suunniteltu ajoratojen oheen ilman näkemystä toimivista pyöräilyolosuhteista. Suunnitelmissa jalankulku- ja pyöräväylät pomppivat ajoratojen yli ja pyöräväylille tulisi useita jyrkkiä ja tarpeettomia mutkia. Ajoradat olisivat jalankulku- ja pyöräväyliä sujuvampia, suorempia ja helpompia käyttää, joten liikennemuotojen tasa-arvo ei alueella toteutuisi.

Olemme jättäneet katusuunnitelmista muistutuksen JYPSin liikenneryhmän voimin. Muistutus löytyy pdf-muodossa täältä.

Kommentoi