Helsinki

Pyöräilyilta 14.3.

torstai, 7. maaliskuuta 2013

Pyöräilyvastaavat Espooseen ja Vantaalle!

Espoossa ja Vantaalla pitäisi saada pyöräilyn kehittäminen uudelle tasolle. Keskeistä sille on, että on olemassa pyöräilysuunnitteluun perehtyneitä ammattilaisia, jotka vastaavat täyspäiväisesti pyöräilyasioista liikennesuunnittelusta. Nämä henkilöt huolehtisivat siitä, että pyöräilijöiden tarpeet otetaan entistä paremmin huomioon. Mitkä ovat edellytykset tälle muutokselle? Siitä on tarkoitus keskustella. Tilaisuuteen on myös lupautunut Helsingin pyöräilyvastaava Niko Palo.

Torstai 14.03.2013 klo 19-21, Kulmahuone

Kulmahuone sijaitsee trendikkäästi Kalliossa, Siltasaarenkadun ja Kolmannen linjan risteyksen kohdalla:
http://maps.google.fi/maps?saddr=Kolmas+linja%2FTredje+linjen&hl=en&ll=60.182304,24.949501&spn=0.004273,0.009645&sll=60.182197,24.94949&sspn=0.004273,0.009645&geocode=FQ9PlgMdJ7N8AQ&mra=mr&t=m&z=17&layer=c&cbll=60.182208,24.94975&panoid=-GugrbM7bB7gL3x8Uh-PRw&cbp=12,18.6,,0,2

Kysymyksiä, ehdotuksia? niklas . woltjen (ett) helsinki.fi

4 thoughts on “Pyöräilyilta 14.3.

 1. Ehdotus:
  1. Tehkää tästä Google+:n event. (Kyllä, toimivat paremmin kuin sen toisen paikan, mitä en nyt tässä mainitse.)
  2. Pitäkää tilaisuudesta Hangout, niin me muualla olevatkin voimme osallistua, jos ei muuten niin ainakin kuunnellen.

  1. Hyviä ideoita, joita en valitettavasti noin nopeasti pystynyt toteuttamaan. Tämä pyöräilyilta oli viimeinen omalta osaltani, mutta jos pyöräilyiltasarja jatkuu mainitsen ehdotuksistasi seuraajalle.

 2. Tämä ei oikeastaan liity tähän mitenkään, mutta tällainen mainio liikeidea näytti olevan lopettamassa toimintojaan. Näitä olisi mielellään nähnyt useammassakin paikassa?

  http://www.havainne.com/

  1. ”…Välkky asennetaan suojatiestä ilmoittavaan liikennemerkkipylvääseen tien molemmille puolille. Kun jalankulkija tai pyöräilijä tulee Välkyn vaikutusalueelle, laitteen sinivalkoiset led-valot alkavat välkkyä. Valot herättävät lähestyvän autoilijan huomion ja kertovat, että joku on tulossa suojatielle..” (lainattu täältä http://www.havainne.com/valkky/)

   Paitsi että pyöräilijä on väistämisvelvollinen. Juuri tällaisella väärällä infralla luodaan käsite, että pyörätien jatke tuo etuajo-oikeuden pyöräilijälle. Näin on käynyt myös Eliel Saarisen tiellä toisen firman vilkkuvalla tuotteella. Ne kun vilkkuu, tuli suojatielle kuka hyvänsä. Ja näitä on vielä jopa koulujen lähellä, missä pyöräilee lapsia.. ei hyvä.

   Mielummin keskitytään vain liikennekäyttäytymisen valvontaan, samalla saadaan kiinni nyt tehoviikoin valvotut kännykät ja turvavyöt. Toisin sanoen aivan järjetöntä valvoa kännykkää tai turvavyötä, jos ajotapaan ei puututa!

Kommentoi