Jyväskylä

JYPS aloittaa katuajokoulutukset 6.7. klo 17

torstai, 28. kesäkuuta 2012

Jyväskylän Pyöräilyseura aloittaa katuajokoulutukset pyöräilijöille! Ilmaisissa koulutuksissa opetetaan ja opetellaan liikennesääntöjen mukaista fiksua ja turvallista pyöräilemistä kaupunkialueella.

Koulutuksissa käydään läpi muun muassa:

 • hyvän liikennekäytöksen perusteet
 • erilaiset pyöräväylätyypit
 • pyörän paikka liikenteessä
 • miten ajetaan turvallisesti autojen seassa
 • miten vältetään ristiriidat jalankulkijoiden kanssa
 • ryhmittyminen ja risteyksissä ajaminen.

Koulutukset on suunnattu kaikille pyöräileville täysi-ikäisille. Noin tunnin mittaisiin koulutuksiin kuuluu lyhyt yleisosuus lähtöpaikalla ja sen jälkeen tilanteen mukaan 30–45 min pyöräilemistä pienissä ryhmissä keskusta-alueella.

Katuajoissa pyöräillään sekä ajoradoilla että yhdistetyillä jalankulku- ja pyöräväylillä. Koulutusten tarkoitus on, että osallistujat saavat uskallusta ja taitoa pyöräillä kaupungissa ja myös ajoradoilla.

Ensimmäiset katuajot järjestetään perjantaina 6.7. alkaen klo 17. Kokoontuminen on Aren aukiolla Kolmikulman edustalla. Koulutukseen ei tarvitse ennakkoilmoittautua.

Katuajoja järjestetään jatkossa noin kerran kuukaudessa. Tapahtumista tiedotaan JYPS:in nettisivuilla, yleisellä sähköpostilistalla ja Facebook-sivulla. Kysymyksiä voi esittää ensimmäisten katuajojen Facebook-sivulla tai sähköpostitse, jyps (ät) jyps.info.


Helsingin Polkupyöräilijät (HePo) on järjestänyt viikoittaisia katuajoja tänä kesänä jo kahdeksan kertaa, asia on noteerattu televisiouutisissa ja HePo on tehnyt myös oivallisen kahden minuutin mittaisen koulutusvideon.

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

2 thoughts on “JYPS aloittaa katuajokoulutukset 6.7. klo 17

 1. Hei,

  olisi kiva kuulla kokemuksia katuajoista. Kuinka on sujunut?

  Helsingissä katuajot alkoivat taas 1.8. kesätauon jälkeen. Koulutukset menevät jo ihan rutiinilla, mutta markkinointia voisi varmasti vielä monella tapaa parantaa. Parhaimmillaan paikalla on ollut 11 ihmistä, mutta monilla kerroilla vain muutama.

Kommentoi