Yleinen

Kuormapyöriä Helsinkiin – lauantaina Rautatieaseman metriksellä

torstai, 1. maaliskuuta 2012


Yllä olevasta timelaps-videosta näkyy metroaseman vilskettä ja kuormapyörien kasailua la 3.3.2012

Helsinkiin on saapunut kolme kuormapyörää. Ensi lauantaina 3.3.2012 klo 11-14 kaikilla halukkailla on mahdollisuus tulla ihmettelemään uusien pyörien kokoamista Rautatientorin metroaseman pitkien rullaportaiden yläpäähän ns. kompassiaukiolle. Kuormapyörien kimppatilaus käynnistyi ennen joulua Facebookin keskusteluketjussa ja nyt pyörät ovat saapuneet ja odottavat kokoamista.

Polkupyörien esittelytilaisuus (kokoaminen) tapahtuu HKL:n viestinnän siunauksella ja Tavarafillari.fi -blogin kanssa yhteistyössä. Tavarafillari.fi:n kautta pyörien kokoamista voi seurata livevideon välityksellä. Tarkoituksena on nostaa kuormapyöräilyä esille ilmiönä. Kuormapyörät ovat esimerkiksi Kööpenhaminassa varsin yleinen näky. Muun muassa neljäsosalla kaksilapsisista perheistä on keseinen kulkuneuvo käytössään. Helsingissä ja Suomessa nämä ovat vielä harvinaisempi näky.

Ohessa pieni video Kööpenhaminan kuormapyöräkulttuurista:

Kimppatilauksena tilatut pyörät ovat Kööpenhaminalaisen Larry vs. Harry:n Bullit -merkkiä, jollaista allekirjoittanut koeajoi viimekesänä. Käpylän Velosport tuo maahan Hollantilaisia Bak Fiets -merkkisiä laatikkopyöriä. Näistä ja muista tavarafillareista parahin suomalainen tietolähde on Tavarafillari.fi -blogi: http://www.tavarafillari.fi

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

Kommentoi