Yleinen

Design, juna-asemat, kuteet ja pyöräily 15.12.2011 @Malmi

tiistai, 6. joulukuuta 2011

Junaradan ylittävä Latokartanontien silta, bussien pysäkit ja asemanseutu. Kuva: Google Street View (User photo: Jampe)

Ensi viikolla 15.12.2011 klo 18-20 järjestetään Liikkuvan Arjen Design (LAD) – asemaseudut työpaja Suomen ympäristöopisto Syklin tiloissa (Malmin kauppatie 8 B, 4. krs).

Pyöräilyyn ja toimivaan kaupunkiympäristöön liittyvät olennaisesti suunnittelu ja muotoilu. On loistavaa, että Liikkuvan Arjen Design-tyypit ovat ottaneet pohdintansa kohteeksi juuri asemanseutujen kehittämisen. Pilottiprojektiksi on valittu Malmin asema. Valistunut fillari- ja designväki, kipin kapin, käykää postailemassa älykkäitä ideoita: https://www.facebook.com/LiikkuvanArjenDesign?sk=app_190322544333196

Itse osallistuin muutama kuukausi LAD-avausseminaariin, missä puhuttiin fiksuja. Ymmärtääkseni projekti pyrkii suunnittelemaan paikallisesti toimivia ratkaisuja. Niin Kaupunkifillarissa kuin lukemattomilla muilla foorumeilla on keskusteltu viestiketjukaupalla junista, pyöristä sekä epäsopivista rajapinnoista. LAD vaikuttaa mielestäni sopivalta alustalta kommentoida, World Design Capitalinkin logo vilahtaa.

”Yhteiset asemat -osaprojektissa kehitetään Malmin aseman ympäristöä esteettömäksi ja turvalliseksi muotoilun ja taiteen keinoin. Syklin koordinoima osaprojekti toteutetaan yhteistyössä Malmin aseman käyttäjien, VR:n, Liikenneviraston ja Metropolian opiskelijoiden kanssa.” (LAD)

Itseäni lämmittäisi kovasti, jos designaamalla saisi viihtyisän ja värikkään asemaympäristön sekä funktionaaliset pyöräjärjestelyt.

Kaupunginosien elävöittäjät ja kaupunkisosiologit, Malmi haltuun! Mitä pitäisi tehdä? Kantakaa kortenne kekoon ja/tai menkää itse tuolloin 15.12. illalla Malmille. Ken tietää, jos prosessi Malmilla natsaa, siitä voi olla hyvä ottaa mallia muillekin asemille. Jos ei…

Tilaa LAD-uutiskirje: https://wiki.metropolia.fi/display/lad/Liikkuvan+Arjen+Design+-+joulukuu+2011

Joni Karjalainen

Asuu Helsingissä, fiilistelee kestäviä kaupunkitilan ratkaisuja aina kun löytää niitä ja kirjoittaa siinä sivussa graduakin.

Lisää tältä kirjoittajalta