Ehdokkaat

Arpa on ripustettu

lauantai, 9. huhtikuuta 2011

Katso pyöräilevien ehdokkaiden blogaukset

Alkavan viikon aikana saatat saada pyöräsi ohjaustankoon roikkumaan arpalipukkeen, jolla voit voittaa pyöräilyyn liittyviä tavarapalkintoja. Helsingin vihreiden pyöräilytyöryhmä järjestää arpajaiset pyöräilevien ehdokkaiden vaalityön tueksi. Arpajaisiin voi osallistua myös sähköisellä arpalipulla.

Arvonnan suorittaa Helsingin Polkupyöräilijöiden puheenjohtaja Janne Nurminen.

Voittonumerot ja palkinnot julkaistaan pyöräilevien ehdokkaiden sivulla lauantaina 16.4. kello 18:00 illalla.

Samalla keräämme blogin lukijoilta ja arpajaisten osallistujilta mielipiteitä siitä, mitä pyöräilyn eteen voitaisiin ja pitäisi tehdä kansallisella tasolla, eduskunnasta käsin. Ehdotukset kommentteina tähän blogiartikkeliin ja Kaupunkifillarin väki koostaa ne valituille ehdokkaille pyöräilyn edistämisen käsikirjaseksi (Pyöräilypoliittisen ohjelman raakile Kaupunkifillarin wikissä), sekä siltä osin, kuin mahdollista, niin myös hallitusohjelmaneuvotteluiden tavoitteiksi.

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

7 thoughts on “Arpa on ripustettu

 1. Onkohan ihan viimeiseen asti mietittyä, että käsittääkseni puoluepoliittisesti neutraalin (etu)yhdistyksen, Helsingin polkupyöräilijöiden, puheenjohtaja osallistuu näin Vihreiden pyöräilyosaston kampanjaan?

  1. Joo ei tää mun mielestäni ole Vihreiden vaan HePon moka. Pyöräilyjärjestön ei pitäisi liputtaa yksittäisten puolueiden puolesta, tai pyöräilystä tulee puoluepoliittista.

   Vähän niin kuin autoilun kritiikistä tuli leimallisesti vasemmistolaista 60- ja 70-luvulla enemmistöläisyyden aikaan.

   Mä en ainakaan haluaa maailmaa, jossa pitää kannattaa vihreitä että voi olla pro pyöräily.

   1. HePo ei varmasti liputa minkään yksittäisen puolueen puolesta ja HePo:laisissa on myös monen puolueen väkeä (tiedän sen). Uskoakseni, jos joku muu puolue pyytäisi vastaavaa palvelusta HePo:lata niin suostuisivat myös.

    Mielestäni olisi HePo:lta suurempi moka vältellä yhteistyöstä puolueiden kanssa.

    Itsekin olen kyllä myös aidosti huolissani siitä, että pyöräily saattaa tietyissä piireissä leimautua vihreiden ja vasemmiston jutuksi. Ratkaisu ei kuitenkaan ole epäpolitisoida aihetta, kun sillä on kuitenkin niin selkeät kytkökset etenkin kunnallis-, mutta myös valtakunnan politiikkaan.

    Pingaan Janne Nurmisen tähän keskusteluun kommentoimaan asiaa itse.

    1. Samaa mieltä Antin kanssa asiasta. HePo on puoluepoliittisesti sitoutuman järjestö. Toivotaan, että muutkin puolueet innostuisivat järjestämään pyöräilyaiheisia tempauksia.

    2. Olisi suorastaan toivonut, että muutkin puolueet olisivat ottaneet kantaa pyöräilyyn. Viime vuoden ruotsin parlamettivaaleissa Nya Moderaterna (maltillinen kokoomus) kamppanioi pyöräjulisteilla ja mainostivat satulan sääsuojilla.
     http://larshjalmered.se/wp-content/uploads/20100913341.jpg

     Keskustelua käytiin ylittäen puoluerajat.

     Luulisi että myös trendikkäät kokoomus-ehdokkaat olisivat olleet fillareilla liikkeellä keskustellen myös siitä liikkumismuotona, siis rehtiä kaupunkipyöräilyä, ei mtb:tä tai maantietä.

     Ja pakko vielä mainita Tukholman kaupunkipyörien tämän vuoden sponsori on SvD (Svenska Dagbladet), joka on porvareiden suosima päivälehti. Duunarit lukee enimmäkseen Dn:ää (Dagens Nyheter). Eli kaupunkipyöräily on kaikille porvarista duunariin. Haluaisin nähdä sen päivän, kun Kauppalehti sponssaa Helsingin uusia tulevia kaupunkipyöriä.

     /jari [Sit.]

     1. Mitä tulee Ruotsin viime vuoden vaaleihin, niiden alla oli myös ruotsalaisessa pyöräilylehdessä (Cykeltidningen Kadens) iso artikkeli, johon oli haastateltu monien eri puolueiden ehdokkaita, ja kyselty näiden puolueiden näkemyksiä pyöräilystä. Osui tuo kyseinen numero käsiin pari viikkoa sitten kirjastossa, tosin en kovin yksityiskohtaisesti siihen tutustunut – mutta vastaukset näyttivät olevan ihan mietittyjä. Ehkä vielä jonakin päivänä nähdään samanlaista Suomessa?

      Mitä taas tulee tuohon arpajaisten onnettarena toimimiseen, niin sitä ei kai voi vielä pitää erityisen poliittisena kannanottona?

Kommentoi