Yleinen

Suomalainen joukkoliikennepeli Cities In Motion julkaistaan alkuvuodesta

sunnuntai, 31. lokakuuta 2010

Tietoviikko-lehden numerossa 17/2010 oli artikkeli suomalaisesta Colossal Order -yrityksestä. Yrityksen toteuttama PC-strategiapeli Cities In Motion julkaistaan alkuvuodesta Paradox Interactiven toimesta.

Pelin ideana on suunnitella kaupungin joukkoliikennettä sadan vuoden aikajanalla. Pelissä on seitsemän erilaista sosiaalista ryhmää, viisi liikennemuotoa ja 30 eri kulkuvälinettä. Tekijät kutsuvat peliään tämän päivän Transport Tycooniksi.

Yritin trailerista silmä kovana katsoa, näkyykö pyöräily pelissä millään tavoin, mutta varmaksi en osannut vielä sanoa. Toisaalta, kuuluuko pyöräily oikeastaan termin ”mass transport” alle? Osaksi kaupungin joukkoliikennesuunnittelua se mielestäni ehdottomasti kyllä kuuluu.

Colossalin tavoitteena on myydä peliä 200 000 kappaletta, joten valtavaa hittiä ei tavoitella. Jos peli kuitenkin menestyy, se voisi tuoda kaupungin liikennesuunnittelun periaatteita tavallisten ihmisten tietoisuuteen. Joka urheilulajiinkin löytyy jo oma simulaattoripelinsä, samoin kuin jokaiselle moottoriurheilulle, mutta ei oikein joukkoliikenteelle. Tämän päivän joukkoliikennesuunnittelussa asiantuntijoiden mielipiteet painavat yllättävän paljon. Meistä jokainen on kuitenkin joukkoliikenteen käyttäjä, joten omia ideoita on varmasti hauska päästä kokeilemaan, joten siksi odotan peliä ja sen vastaanottoa jännityksellä.

Lupaan Kaupunkifillarin puolesta testata pelin sen ilmestyttyä ja raportoida kokemuksista blogiin. Sitten voidaan palata tarkemmin myös pyöräilyn rooliin pelissä.

3 thoughts on “Suomalainen joukkoliikennepeli Cities In Motion julkaistaan alkuvuodesta

  1. Mahtavaa, olin aikanaan ihan koukussa Transport Tycooniin. Joukkoliikennettähän pyöräily ei ole sen enempää, kuin yksityisautoilu tai taksitkaan, mutta kaikki liikennemuodot pitää huomioida joukkoliikenteen suunnittelussa.

    Jos pelissä on autoja, niin pelissä pitäisi olla myös pyöriä.

    1. Jos pelissä käsitellään joukkoliikenteen lisäksi muitakin liikennemuotoja niin virkamiesmäisesti kyseessä pitäisi ehkä olla liikennejärjestelmäsuunnittelupeli :). Anttia komppaillen joukkoliikenne on joukkoliikennettä mutta pyöräilyn asemaa on kyllä tärkeää huomioida liikennejärjestelmän tasolla.

Kommentoi