Yleinen

Pyöräilyä vanhassa ja uudessa mediassa

lauantai, 11. syyskuuta 2010

Ensi tiistain Prismastudiossa (Teema 18:30) on luvassa juttua pyöräteiden vaarallisuudesta, ja miten ne pitäisi suunnitella. Toimittaja oli innostunut taannoisesta blogauksestani liittyen risteysten väistämissääntöihin. Tuoksena on nyt insertti, jossa ajan törmäystestinukkena muutamia noista epäselvistä tapauksista autoliikenteen seassa ja katsotaan kuka väistää. Välissä sitten Marek Salermo selittää, miten pyöräinfrastruktuuri pitäisi rakentaa. Ja Marek oli myös kuulema lupaillut jonkinlaista kokonaisvisiota siitä, miltä Helsingin pyöräinfran pitäisi näyttää.

Laitan tänne linkin ohjelmaan, kunhan se ehtii arenaan asti lähetyksen jälkeen.

Hieman televisioa modernimpana kanavana IRC:stä löytyy nykyään kanava #kaupunkifillari (IRCNetissä). Siellä on sekalaista keskustelua pyöräilypolitiikasta ja kaikesta siihen liittyvästä sekä liittymättömästä.

Kaikille 2000-lukulaisille selityksenä, että IRC on chatti siinä missä Skypet, Meset ja FB-chatitkin, mutta se aito ja alkuperäinen, eikä yhden firman hallinnassa. Helpoin tapa kokeilla on käyttää web-irkkiä http://webchat.xs4all.nl. Siinä vaan “channel” kohtaan #kaupunkifillari ja menoksi. Pitkän päälle kannattaa käyttää jotain asiakasohjelmaa, mutta se on helpompi neuvoa kanavalla.

11 thoughts on “Pyöräilyä vanhassa ja uudessa mediassa

 1. Mahtihomma Otso, että pääset televisioon… ole sitten kuitenkin varovainen testinukke, marttyyreita ei sentään tarvita 😉

 2. Kuvaukset oli jo viime maanataina, ja toistaiseksi olen hengissä, eli ellei siitä seuraa viivästyneitä vaurioita, niin ollaan jo turvallisilla vesillä. Oikeasti autot kyllä väistää jos tunkee eteen (ja sen kerrna kun ei väistänyt, en tunkenut).

 3. Taannoinen artikkelisi on merkittävä palanen isoa palapeliä, jonka kokoamiseen menee vielä hetki aikaa, mutta kiitos todella paljon, että kirjoitit sen! Yritän työssäni saada vietyä asiaa eduskunnassa eteenpäin. Ministeriö, joka asiasta vastaa on muuten LVM (ei esim. OM), ja siksi olisikin olennaisen tärkeää saada kepulaisia poliitikkoja kiinnostumaan aiheesta – heillä kun on avaimet tuon ministeriön agendan tärkeysjärjestyksen asettamiseen. Virkamiehet eivät ole työnsä puolesta aina niin kovin aloitteellisia tällaisten vaikeiden kokonaisuuksien uudelleen avaamisessa.

 4. Huhujen mukaan tämän viikon torstaina 16.9. järjestetään LVM:ssä jalankulun ja pyöräilyn 2020 visiointityöpaja tai vastaava. Kyselyistä huolimatta en ole ihan selvillä, ketä sinne on menossa paikalle (ilmeisesti kuntien edustajia, liikenneturvaa ja sen sellaista) ja mitä visioidaan, mutta ainakin Jyväskylän Pyöräilyseurasta on lähdössä edustus.

  Asiaa voisi udella esim. Katariina Myllärniemeltä

 5. Mulla on se tallessa mun Elisa Viihde tsydeemissä, mutta en tiedä, miten sen sieltä saa ulos muuta, kun omalla digiboksilla.

  Hyvä pätkä joo!

  Sen verran on pakko huomauttaa, että niinkuin joku jo Otson blogissa kommentoikin, niin olisi loogisempaa, että kuvassa punainen viiva meinaisi väistämisvelvollisuutta… nyt punainen aina autolla ja vihreä aina pyörällä, ohjelmaan valikoitunut esimerkki hämäsi tosi paljon, koska siinä oli pyörällä väistämisvelvollisuus oikealta tulevaan autoon, mutta grafiikassa pyöräilijällä vihreä viiva. Se, että raamin kehys oli punainen ja että se punaisuus tarkoitta pyörälle väistämisvelvollisuutta ei ihan välittynyt yleisölle…

  Tämä siis jatkossa, jos aineistosta jalostetaan jotain esimerkiksi lainvalmistelua varten.

 6. Katos, en edes huomannut katsoessani, mutta totta.

  Tuli mieleen, että jos jollain on liikaa aikaa ja osaa tehdä nettivideoita, niin noista Otson kaavioista voisi tehdä videoesityksen. Siis sellaisen, jossa näkyisi joitakin esimerkkejä, ei niitä kaikkia 🙂

 7. Mulla on toi Prisma clippinä koneella. Tekijänoikeudet ei tietenkään salli heittää sitä mihinkään julkisesti, mutta voin pistää kiinnostuneille privaatistai.

  Antti: niin joo meinaat, että niiden viivojen värit ois voinu kääntää aina tarvittaessa? Kappas, joo ois tietty voinu. En tajunnu sitä siitä blogin komemntista edes, kun se selitti jotenkin sekavasti. Huomaathan toki, että ohjelmassa oli myös toinen pätkä, jossa auto tulee oikealta, mutta autolla onkin väistämisvelvollisuus.

  ps. Mistä sä saat ton kuvan itelles? En näe profiilissa missään konffia tolle.

Kommentoi