Yleinen

Mäki vai tuuli?

lauantai, 19. kesäkuuta 2010

Houten, Hollanti 18.6.2010 Kuva: Antti Poikola
Houten, Hollanti 18.6.2010 Kuva: Antti Poikola

Nyt ollaan jo Utrechtissa jonka vieressä on pyöräilyinfran suhteen tutustumisen arvoinen Houten (vuoden 2008 fillarikaupunki Alankomaissa). Hollannissa on neljänlaisia mäkiä: junanradan ylitykset, moottoritien ylitykset, joen tai kanaalin ylitykset ja patovallin ylitykset. Mäkien sijaan maata on siunattu tasamaan tuulilla. Mitä tulee kuvasta mieleen?

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

2 thoughts on “Mäki vai tuuli?

  1. Pyörällä on hankala lähteä kehämarkettiin. Niinpä pyörällä käydään luonnollisesti ostoksilla kodin lähellä. Tämä tukee paitsi paikallista yrittäjyyttä, myös paljon puhuttua yhteisöllisyyttä. Yhdyskuntarakenne, joka suunnitellaan pyöräilyä tukevaksi, luo kaupunkimaiset olosuhteet.

  2. Mutta minulle on kerrottu, että kaupunkikeskustojen pitäminen elävänä edellyttä, että autolla pääsee kaikkialle ja etenkin kauppoihin?

Kommentoi