Helsinki

Se toimii!

perjantai, 16. huhtikuuta 2010

Kaivokadun pyörälaskuri

Kaivokadulla kesäkuusta 2009 lähtien käynnistämistään odetellut pyörälaskuri käynnistettiin tänä aamuna. Kello 09:00 laskurin oli ohittanut 41 pyöräilijää. Pitkä odotus palkittiin, ja nyt laitetta päästään hyödyntämään kevään alusta lähtien. Pyörälaskurit ovat tuttu näky pyöräilykaupungeissa ympäri Eurooppaa – hienoa, että nyt myös Helsinki sai ensimmäisen laitteensa kuntoon.

Martti Tulenheimo

Kaupunginparantaja. Kaupunkifillarin perustaja. Tuottaja ja Helsingin polkupyöräilijät (HePo) ry:n järjestökoordinaattori. Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan jäsen. Pyöräliiton varapuheenjohtaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

6 thoughts on “Se toimii!

  1. tuossa kohtaa ihmiset kävelee pyörätiellä ja on paljon turvallisempaa ajaa autotiellä.

  2. Onko tuo siinä Makkaratalon ja rautatieaseman välissä? Pyörälaskurille ehkä toiseksihuonoin paikka koko kaupungissa. Itäänpäin mentäessä ajettava Kaivokatua Kaisaniemeen tai lähdettävä seikkailemaan Kaisaniemenpuistoon. Länteenpäin helvetti jalankulkijoiden seassa. Eihän tuossa kukaan aja jos voi valita. Mielummin sitten ajoradalla. Onhan se näkyvällä paikalla, se nähdään, että meillä on tämmöinen hieno laskuri täällä keskellä Helsinkiä.

  3. Olet aivan oikeassa, että paikka sinänsä on pyöräilijän kannalta karmea sumppu. Mutta laskurin funktio on tuoda esille pyöräilyn merkitystä sellaisille ihmisille, jotka eivät aja pyörällä joka päivä. Siinä tehtävässään paikka on mitä keskeisin. Itse toivoisin, että muutaman tonnin satsauksia vastaaviin laitteisiin tehtäisiin muuallekin kaupunkiin. Esimerkiksi Baanan yhteyteen.

    Tilastointia varten Helsingin kaupungilla on sitten aivan erilaiset tarkkuuslaskurit. Ne eivät ole yleisölle suunnattuja, vaikka voisivat tietty ollakin.

  4. Näkyvä paikka on todella tärkeää. Olemassaolollaan tuo saattaa jopa havahduttaa jokusen jalankulkijankin siihen, että oho… tämä on pyörätie. Näkyy myös ruuhkassa tökkiville autoilijoille. Täällä Jyväskylässäkin on kuulemma yksi tuollainen, mutta se ei ole keskustassa, vaan jossain sairaalan liepeill. Vuoden asuttuani en ole vielä itse nähnyt sitä.

Kommentoi