Velo-city Global 2010 -konferenssi Kööpenhaminassa

torstai, 22. lokakuuta 2009

VCG 2010 Logo3

Maailman suurin pyöräilyyn liittyvä konferenssi Velo-city järjestetään kesäkuun 22.-25. päivinä 2010 Kööpenhaminassa. Kokous on ensimmäistä kertaa 30-vuotisen historiansa aikana maailmanlaajuinen ja sen kunniaksi tilaisuus on nimetty Velo-city Global 2010:ksi. Aiemmin joka toinen vuosi järjestetystä tapahtumasta tulee samalla jokavuotinen.

Konferenssin muuttuminen jokavuotiseksi korostaa pyöräilyn kasvavaa merkitystä. Pyöräily on todella tulossa voimalla takaisin kaupunkeihin. Tämä näkyi jo selkeästi, kun konferenssi järjestettiin keväällä 2009 Brysselissä. Siellä, kuten kaupungissa toisensa jälkeen, ihmiset ovat jälleen tarttumassa tosissaan polkupyöräilyyn vakavasti otettavana hyötyliikenteen muotona.

Tapahtumaan odotetaan yli tuhatta osallistujaa sadasta maasta kaikilta eri mantereilta. Osallistujajoukko koostuu niin tavallisista pyöräilijöistä kuin tutkijoista, asiantuntijoista, kaupunkisuunnittelijoista, päätöksentekijöistä sekä kansalaisjärjestöjen ja teollisuuden edustajista.

Kokouksen aiheina ovat kulkutapojen muutokset, pyöräilyyn liittyvä liikennesuunnittelu ja pyöräilykulttuuri. Tilaisuus tuo esille pyöräilyn mahdollisuuksia parantaa elämänlaatua ympäri maailmaa ja osaltaan ratkoaa globaaleja ongelmia, kuten liikenneruuhkia, ihmisten lisääntyvää ylipainoisuutta ja ilmastonmuutosta.

Konferenssin järjestävät yhteistyössä Euroopan pyöräilyliitto (ECF) ja Kööpenhaminan kaupunki. Ilmoittaumisia otetaan vastaan joulukuun 7. päivästä lähtien.

Kaikkien halukkaiden mukaanlähtijöiden kannattaa merkitä 22.-25.6.2010 kalentereihinsa ja alkaa harkita mahdollisuuttaan osallistua tapahtumaan. Kiinnostuneet voivat ottaa yhteyttä Kaupunkifillari-blogin pitäjiin ja tiedustella konferenssista lisää.

Welcome to VeloCity 2010 in Copenhagen from Copenhagenize on Vimeo.

Tapahtuman viralliset sivut löytyvät osoitteesta www.velo-city2010.com.

Martti Tulenheimo

Kaupunginparantaja. Kaupunkifillarin perustaja. Tuottaja ja Helsingin polkupyöräilijät (HePo) ry:n järjestökoordinaattori. Helsingin kaupungin rakennuslautakunnan jäsen. Pyöräliiton varapuheenjohtaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

Kommentoi