Poukkoilemaan Kiasmanpuistoon

perjantai, 27. helmikuuta 2009

Kuultua kaupunginhallituksen kokouksesta 23.2.2009. Käsittelyssä oli:

Kiasmanpuisto, Musiikkitalopuisto, Makasiinipuisto, puistosuunnitelmien hyväksyminen Kiasmanpuistoon, melkein kokonaan nurmipintaiseen puistoon tulee viisi luonnonkivipäällysteistä käytävää, joista neljä täyttää esteettömyysvaatimukset. Musiikkitalonpuiston keskeisin elementti on puiston länsiosassa sijaitseva monumentaalinen vesiaihe, jossa käytetään merivettä. Makasiinipuisto on eteläisin osa teemapuistojen sarjassa.

Kysyttäessä, miten pyöräteiden on tarkoitus jatkua ratakuilun jälkeen vastaus kuului: tarkoitus kuulemma on, että pyöräilijät hiljentävät puiston kohdalla.

Sitten voi kysyä, onko tarkoitus rajoittaa pyöräilijöiden nopeutta liikennemerkein (esim. kävely- tai pihakatualueilla suurin sallittu nopeus on 20 km/h, ja pyöräilijän on sovitettava nopeutensa jalankulun mukaiseksi)?

Mikä sekasotku syntyykään, jos kävelijät ja pyöräilijät pistetään sopeutumaan toisiinsa. Tästä pitäisi valmistella ponsia valtuustoon puistosuunnitelmien käsittelyyn, joten saadaan asia paremmalle tolalle.

Valtuuston päätettäväksi suunnitelma entisten makasiinien paikalle tulevasta puistosta tulee vajaan kahden viikon kuluttua. Suunnitelma löytyy liitekuvineen täältä: http://www.hel2.fi/paatoksenteko/khs/kvstoA/05alku09.html

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

3 thoughts on “Poukkoilemaan Kiasmanpuistoon

  1. Tähän liittyen viime valtuustossa hyväksyttiin äänin 81-4 Ville Ylikahrin yhdessä pyöräilyryhmän kanssa muotoilema ponsi Makasiinipuiston pyörätiestä:

    Kaupunginvaltuusto edellyttää, että entisen ratakuilun paikalle
    rakennettava kevyen liikenteen väylä jatkuu luontevasti puistossa ja
    että pyöräily ja jalankulku erotetaan puiston alueella selkeästi
    toisistaan.

Kommentoi