Helsinki

Vuoden viimeinen kriittinen pyöräretki

perjantai, 10. lokakuuta 2008


Kokoontuminen 14.10.2008 klo 17 Havis Amandan patsaalla Helsingissä.

Polkupyörää ei ole syytä laittaa talviteloille, pääkaupungin ilmastossa pyöräilee helposti läpi vuoden oikealla asenteella. Ja ainakin kannattaa osallistua vuoden viimeiselle Kriittiselle pyöräretkelle!

Kriittinen pyöräretki kulkee niillä Helsingin tieosuuksilla, joissa pyöräilijät on unohdettu. Kulkue näyttää, missä autokaistojen sijaan tulisi olla pyöräkaistoja. Kriittinen pyöräretki tekee pyöräilystä varteenotettavan liikennemuodon. Pääkaupunkimme pyörätiet ovat huonosti suunniteltuja ja huonokuntoisia.

Helsingin kantakaupunkiin tulee toteuttaa laadukas pyöräkaistaverkosto. Ainoastaan siten Helsinki voi saavuttaa tavoitteen kaksinkertaistaa pyöräily. Suurin este laadukkaille pyöräilyolosuhteille on poliittisen tahdon puute. Pyöräilijät voidaan ottaa huomioon tasavertaisesti kaupunkisuunnittelussa, jos kaupunkilaiset vain tätä haluavat.

Kriittisellä pyöräretkellä näytämme, että pyöräilijät ovat kriittinen massa eivätkä vain satunnaisia sunnuntaiharrastelijoita. Vaadimme autoilta tilaa pyöräilijöiden käyttöön. On kohtuutonta, että kaupunkia suunnitellaan yksinomaan saastuttavien ja tilaa vievien yksityisautojen ehdoilla. Tule mukaan ajamaan Helsingistä Pohjois-Euroopan parasta pyöräilykaupunkia!

Voit myös tehdä tavaratelineelle kiinnitettävän, omalla vaatimuksellasi varustetun kyltin tai lipun.

Tervetuloa mukaan!

—————————————

Kriittisen pyöräretken reitti on n. 10 km. Retki kestää noin tunnin ja kiertää Kampin, Töölön, Rautatieaseman, Kallion, Sörnäisten ja Kruununhaan kautta. Reitti kartalla.

Kuvia vuoden 2008 Kriittisiltä pyöräretkiltä
.

Lisätietoja:
http://www.maanystavat.fi/liikenne
http://www.maanystavat.fi

Tatu Päkkilä, tatu.pakkila[at]maanystavat.fi, Puh. 040 5197282
Anders Backström, anders.backstrom[at]maanystavat.fi, Puh. 045 6339217

VIESTIÄ PITÄÄ LEVITTÄÄ!

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

3 thoughts on “Vuoden viimeinen kriittinen pyöräretki

  1. Sääli, että tämä on viimeinen tänävuonna, pitäisiköhän järjestää oma talvipyöräilijöiden kulkue vaikkapa joulunaikaan. Se saattaisi herättää ansaittua ihmetystä myös tiedotusvälineissä.

Kommentoi