Helsinki

Palautetta palautekanavaan

perjantai, 29. elokuuta 2008

Jätin seuraavanlaisen ehdotuksen YTV:n kevyen liikenteen reittioppaan palautelaatikkoon

—CLIP—

Hei,

Olemme muutamien pyöräilyaktiiviystävieni kanssa ideoineet sellaista palautekanavaa, jossa eri ihmisten antama palaute näkyisi muille käyttäjille (toki moderoinnin jälkeen, ettei rivoudet pääse julki).

On täysin ymmärrettävää, ettette pysty sähköpostitse vastaamaan kaikkeen saamaanne palautteeseen, mutta jos edes antamani palaute jäisi johonkin julkisesti näkyviin, saisin vahvemman luottamuksen tunteen, että joku on edes lukenut sen. Toisaalta samasta asiasta ei tarvitsisi nillittää, mistä jo 10 muuta on antanut palautetta (niin, olisihan se pyörätie Tukholmankadulla erittäin mukava).

Saattaisimme jopa harkita kyseisen systeemin pystyttämistä omin voiminemme, mutta tällöin olisi erittäin mielenkiintoista voida käyttää reittioppaan karttoja. Toki avoimeen käyttöön annetulla Googlemaps-systeemillä saa saman aikaan, mutta yleisön luottamusta reittioppaan imago varmasti lisäisi.

Ystävällisin terveisin: Antti Poikola

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

6 thoughts on “Palautetta palautekanavaan

 1. Hyvä ehdotus! Olen muissa yhteyksissä tutustunut palveluun nimeltä UserVoice.

  Kun muut voivat kommentoida palautetta, palveluntarjoaja (mikä tahansa yritys, Helsingin kaupunki tai vaikkapa YTV) saa ihmisten yhteisen kognitiivisen toiminnnan ansiosta parempia tuloksia aikaan kuin yksittäisten palautteiden avulla. Puhumattakaan ilman palautetta. Elävä esimerkki tästä on myös wikisanakirja Wikipedia.

  UserVoicea ei ole käännetty suomeksi – sattuuko tiedossanne olemaan vastaavia suomenkielisiä palveluja?

 2. Kiitos Martti vinkistä!

  Perustin UserVoiceen kaupunkifillarille accountin ja laitoin koemielessä kyseisen palvelun Widgetin blogiimme (se sinivihreä palkki, jossa lukee FEEDBACK). Valitettavasti systeemin kieltä tai ilmiasua ei liiemmälti pääse modifioimaan, mutta periaatteltaan tämä on juuri sitä, mitä hain. Vielä, kun tässä olisi karttamahdollisuus mukana, se. ihmiset voisivat selailla ehdotuksia visuaalisesti tekstihaun ohella. Testatkaapa laitta joku oma lempipurnauksenne tänne.

 3. Loistavaa!

  Saako sitä widgetiä muokattua? Sen voisi siirtää näkyvämmälle paikalle ja vaihtaa suomenkieliseksi.

  Täytyy yrittää ehtiä kaataa kaikki omassa päässä pyörivät kehitysehdotukset sinne, kun meillä on nyt niille kanavakin. Voitaisiin sitten vaikka ohjata ne edelleen kaupungin suunnalle.

 4. Ilmeisesti se widgetti ei anna juurikaan optioita minkään valtakunnan muokkaukselle, mutta ajattelinkin laittaa sen lähinnä koemielessä, että voidaan kehitellä vastaava ja parempi, sopivien yhteistyötahojen kanssa. Tuonne laitetut ideat kuitenkin pysyvät tallessa ja voin asettua siitä henkilökohtaisesti vastuuseen, että ne toimitetaan kootusti jonnekin.

  Laita ihmeessä kehitysidea viikossa tai päivässä 🙂

 5. Korjaus edelliseen, kyllä siellä voi jotain tervetuliaistekstejä muuttaa ja laitoin sen systeemin eniten äänestetyt ehdotukset nyt suoraan näkyville Blogin sivupalkkiin. Toistaiseksi ehdotusten laatu on ääretön, kun ne ovat kaikki minun käsialaani 😉

 6. Lisäsin omani jatkeeksi. Pystyykö widgetin javaa muokkaamaan niin, että vempain sijaitsisi jollain toisella palvelimella ja englanninkieliset tekstit saisi siten käännettyä suomeksi?

Kommentoi