Kaupunkifillari on pyöräilyn edistämisen puolestapuhuja, joka käsittelee ajankohtaisia pyöräilypoliittisia aiheita.

Kaupunkifillari perustettiin vuonna 2008, ja alkujaan se oli Helsingin Vihreiden pyöräilytyöryhmän blogi. Sittemmin Kaupunkifillari erkani puolueesta itsenäiseksi pyöräilypoliittiseksi blogiksi ja vapaamuotoiseksi kirjoittajakollektiiviksi. Blogia ylläpidetään vapaaehtoisvoimin. Monet Kaupunkifillarin kirjoittajat ovat aktiiveja myös pyöräilyjärjestöissä, mutta Kaupunkifillari ei toimi minkään järjestön alaisuudessa.

Kaupunkifillarin kirjoittajat seuraavat aktiivisesti kansainvälisiä pyöräilypoliittisia uutisia sekä liikennesuunnittelun parhaiden käytäntöjen kehitystä. Kaupunkifillari on liikennepolitiikan edelläkävijä Suomessa. Se kyseenalaistaa vallitsevan maailmanjärjestyksen ja tarkastelee ilmiöitä kriittisesti. Se pyrkii murtamaan vanhan ideologian, näkymättömät itsestäänselvyydet, jotta pyöräily voisi jälleen nousta kaiken kansan jokapäiväiseksi liikennemuodoksi.

Haluaisitko kirjoittaa Kaupunkifillariin? Jos sinulla on artikkeli, joka mielestäsi sopisi julkaistavaksi Kaupunkifillarissa, tarjoa sitä meille. Ota yhteyttä posti@kaupunkifillari.fi, niin keskustellaan lisää!

Seuraa Kaupunkifillaria myös Facebookissa, Twitterissä ja IRC:ssä (#kaupunkifillari IRCnet).