Helsinki

Pyöräily pilottihankkeeksi Helsingissä

sunnuntai, 16. syyskuuta 2012

Nyt on yksi mahdollisuus lisää tukea pyöräilyä Helsingissä! Miten niin? Helsingin kaupungilla asetti viime vuonna demokratiaryhmän, jonka tehtävänä on ollut kartoittaa mahdollisuudet edistää helsinkiläisten vaikutusmahdollisuuksia. Demokratiaryhmän työ on päättynyt (katso loppuraportti), mutta demokratiahanke jatkuu pilottihankkeilla. Ja tässä pyöräily pääsee peliin, koska pyöräilyn on tarkoitus olla yksi näistä pilottihankkeista. Haku on nyt käynnissä, ja aikaa on 30.9. asti. Kysyn nyt teiltä arvon pyöräilijöiltä ideoita, mikä sopisi sellaiseksi pyöräilyhankkeeksi. Mutka matkassa on toki, ettei annettu sen tarkempia reunaehtoja, millä tavalla Helsinki aikoo olla mukana. Selvä on ainakin, että hankkeen aika on 1.1.2013-31.12.2013.
Pilottihankkeiden fokus on muuten alueellisessa vaikuttamisessa, mutta mukana ovat myös johonkin teemaan (= kohdallamme pyöräily) liittyviä hankkeita.
Itse pitäisin erittäin tärkeänä kehittää yhteistyötä tahojen välillä, sekä uusia välineitä (myös sähköisiä) ja tapoja sen toteuttamiseksi – kolmiotyöpajan hengessä. Mitkä hankkeet, mitkä ihmiset kuuluvat yhteen, ja millä tavalla ne/he voisivat olla yhteydessä toisiinsa?

Tästä kiinnostuneet ovat myös tervetulleita käsittelemään asiaa yhdessä – päätin doodlauttaa aikaan keskustelutilaisuuden.

Päivitys: hakemus jätettiin 30.9. ja se on nyt luettavissa tästä:
http://pilotti.forumvirium.fi/2012/09/30/helsingin-pyorailevat-kaupunginosat/

Hakemus on vielä käsittelyssä, mutta tervetuloa mukaan myöhemmin!

2 thoughts on “Pyöräily pilottihankkeeksi Helsingissä

  1. Voisiko niillä rahoilla palkata joukon pyörätie- ja jalkakäytäväpysäköijien sakottamiseen erikoistuneita lappuliisoja? 🙂

  2. Koska opasteet pääkaupunkiseudulla(kin) ovat hanurista niin ne voisi crowdsourcata kuntoon.
    Vapaaehtoisia, jotka ajaa Porvooseen, Tuusulaan, Kirkkonummelle, Nurmijärvelle, jne. voisivat merkitä reitin esimerkiksi tiehen eri värisillä merkeillä. Merkkejä seuraten (vaikka useita reittejä, kunhan eivät välillä tee looppeja) pääsisi keskustaan ja pois.

Kommentoi