Yleinen

Pyöräliikennemäärät Helsingissä

lauantai, 10. maaliskuuta 2012

Helsinki Region Infoshare -sivustolla julkaistiin hiljattain Helsingin liikennelaskentadataa vuodelta 2011.

Moottoriajoneuvojen (henkilöautojen, pakettiautojen, kuorma-autojen, rekka-autojen, linja-autojen, moottoripyörien), raitiovaunujen sekä polkupyörien liikennemääriä useissa laskentapisteissä eri puolella Helsinkiä vuonna 2011.

Laskenta on tehty tunneittain, paitsi ruuhka-aikoina (klo 6.00-8.45 ja 15.00-17.45) jaksotus on 15 minuuttia. Laskentapisteiden poikkileikkaukset lasketaan suunnittain (suunta 1 on keskustaan, linjalla D D1-D13 länteen).

Kyseessä on arkipäivien ma-to liikenne. On valittu päivä, joka eroaa aikajakaumaltaan vähiten keskimääräisestä syys- ja lokakuun liikenteestä. Määrät on laskettu syys- ja lokakuussa 2011. Suurelta osalta määriä lasketaan koneellisesti kokoaikaisesti. Jotkin pisteet lasketaan koneellisesti noin viikon ajan. Muutamat pienet kadut lasketaan vain kello 7-19 käsin.

Vein datan Google -taulukkoon ja tein pienen vuorovaikutteisen kuvaajan pyöräliikennemääristä kellonajan mukaan. Alla sama kuvaaja staattisena kuvana.

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

Kommentoi