Helsinki

Yhteenveto 11.1. kolmiotyöpajasta

perjantai, 13. tammikuuta 2012

Viittaan toissapäiväiseen tilaisuuteen, jossa kolme poliittista avainryhmää tulivat yhteen: kansalaiset, virkamiehet ja luottamushenkilöt. Osallistujia oli yhteensä 24, niistä 2 järjestäjää, 4 luottamushenkilöä, 8 virkamiestä ja 10 pyöräilijää. Osallistujat saivat ryhmästään riippuen erivärisiä lappuja, ja ideoivat ensin ryhmät sekaisin, sitten ryhmät erikseen. Lopuksi työstettiin haasteet ja mahdolliset ratkaisut yhdessä. Antilta tuli muun muassa mainio kysymyskolmikko, joka annettiin kolmelle ryhmälle pohdittavaksi:

· Miten ongelmaa voidaan ratkoa virkamiesten, pyöräilyaktiivien ja luottamushenkilöiden yhteistyönä?
· Miten me (pyöräilijät/virkamiehet/luottamushenkilöt) voimme auttaa muita ryhmiä ratkaisemaan ongelmaa?
· Mitä apua toivomme ja tarvitsemme muilta ryhmiltä ongelman ratkaisemisessa?

Vastaukset ja muuta tietoa ovat luettavissa tilaisuuden muistiosta.

Antti Poikola juontamassa
Pyöräilijät keskenään

Lopuksi voin sanoa, että olin myönteisesti yllättynyt tilaisuuden hyvästä ilmapiiristä. Tätä en täysin odottanut, koska minulla on toisiakin kokemuksia. Odottaisin kuitenkin, että vuoropuhelu menee aina vain parempaan suuntaan sitä mukaa kuin tutustutaan toisiinsa henkilökohtaisesti ja ajatusten vaihtelusta tulee rutiinia.

Jos teillä on ideoita, miten tällaista vuorovaikutusta voitaisiin kehittää tai laajentaa, otan ideanne mielelläni vastaan, joko tämän kirjoituksen alle tai suoraan minulle (niklas . woltjen <ät> helsinki.fi).

3 thoughts on “Yhteenveto 11.1. kolmiotyöpajasta

Kommentoi