Yleinen

Mainosständit ja pyöräily

keskiviikko, 7. syyskuuta 2011

Ständejä Mikonkadulla

Helsingin Polkupyöräilijöiltä pyydettiin näkemystä mainosständien sijoitteluohjeeseen. Siis niiden A-ständien, jotka keskustassa usien tukkivat kävelyreitit, ja pahimmillaan pyörätietkin. Luonnos ohjeesta löytyy täältä.

Aikaa on 30.9. asti, jolloin menen mainoslaitetyöryhmän kokoukseen puhumaan aiheesta. Luvassa ei siis ole varsinaista lausuntoa, vaan suulliset kommentit, ja ehkä powerpoint-esitys jossa on haivainnollistavia kuvia.

 

Keskeisinä kohtina itselleni tulee mieleen

  • Ständejä ei saa sijoittaa pyörätielle (mainittu luonnoksessa)
  • Ständejä ei saa sijoittaa ajoradalle (mainittu luonnoskessa)
  • Ständejä ei saa sijoittaa yhdisteyille kevyen liikenteen väylille
  • Sijoitettaessa ständejä jalkakäytävälle, jonka vieressä on pyörätie, tulee jalankulkijoilla olla riittävästi tilaa kiertää ständi astumatta pyörätielle.

Mitä muuta pitäisi sanoa? Myös muusta kuin pyöräilynäkökulmasta voi kommentoida.

Ja jos jollain on hyviä kuvia ongelmallisesta ständien sijoittelusta, pistäkää linkkejä tai kuvia.

4 thoughts on “Mainosständit ja pyöräily

  1. Ohjeen luonnoksessa käsitellään asiaa vain maankäyttö- ja rakennuslain perusteella, vaikka kaikki pyöräilyn kannalta oleellinen löytyy tieliikennelaista, pykälästä 62: ”Tielle ei saa panna eikä jättää mitään, mikä voi vaarantaa tai haitata liikennettä”.

  2. No sellaista tarkennusta voisi vielä toivoa lisättäväksi dokumenttiin, että mihin tahoon tulee ottaa yhteyttä, jos kadulla tulee vastaan huonosti sijoiteltuja ständejä. Rakennusvalvontaan, poliisiin, liikkeen omistajaan?

  3. Ständejä ei pitäisi sijoittaa myöskään pyörätien tai ajoradan viereen siten, että ne voivat haitata näkyvyyttä. Säännösten mukainen 60×120 cm kokoinen ständikin riittänee kätkemään taakseen pikkulapsen tai koiran.

Kommentoi