Yleinen

HSL Mobiilikisa

sunnuntai, 27. helmikuuta 2011

Jos lukijoiden joukossa on pyöräilyhenkisiä koodareita, niin tämä HSL Mobiilikisa voisi kiinnostaa teitä.

Kilpailun tarkoituksena on kehittää mobiililaitteiden käyttäjille palveluja, jotka kannustavat pyöräilemään, kävelemään ja käyttämään joukkoliikennettä.

Kilpailun rahapalkintojen yhteisarvo on 12000€. Lisäksi palkintona on kaksi matkapuhelinta, Nokia X3 ja Nokia N8.

 


 

HSL Mobiilikisa etsii ideoita ja palveluja joukkoliikenteen käyttäjille
15.02.2011 – 09:19

HSL on julkistanut mobiilikisan, jonka tarkoituksena on kehittää pyöräilyyn, kävelyyn ja joukkoliikenteen käyttöön kannustavia palveluja. Kilpailun järjestäjä on HSL yhteistyössä Forum Virium Helsingin kanssa. Kilpailua tukevat HS Oma kaupunki, Vartti, Metro, Seasam, Logica ja Nokia.

Kilpailutyöt voivat olla joko aiemmin julkaistuja sovelluksia tai täysin uusia kännykkäpalveluja. Parhaat työt palkitaan raha- ja tuotepalkinnoilla. Rahapalkintojen yhteisarvo on 12 000 euroa. Kännykkäsovellusten kehittäjien lisäksi kaikki voivat osallistua unelmiensa kännykkäsovelluksen kehittämiseen Oma kaupunki -sivustolla.

Kilpailu käynnissä 4.4 asti

Kilpailutyö ei ole tiukasti rajattu, vaan se voi olla esimerkiksi hyötypalvelu tai kaupunkiseikkailuun innostava peli. Lähestymistapa joukkoliikenteeseen voi olla humoristinen, tekninen tai opastava, ja mieluiten eri ominaisuuksia oivaltavasti yhdistelevä. Ainoa vaatimus varsinaisille kilpailutöille on, että aikataulu- ja reittitiedot perustuvat HSL:n ohjelmointirajapintojen tietoihin. Lisätietoja kilpailusta saa osoitteesta www.hsl.fi ja kilpailusivustolta.

Kilpailutyöt on toimitettava 4.4. mennessä.

Ideoi ja äänestä suosikkiasi Oma kaupunki -sivustolla

Kaikki kännykänkäyttäjät voivat antaa kehittämisehdotuksia palvelujen toteuttajille Oma kaupunki -sivustolla. Kilpailun finalistit esitellään sivuilla huhtikuussa ja yleisö saa äänestää suosikkiaan. Palkittavat työt valitsee HSL:n ja yhteistyökumppaneiden edustajista koostuva tuomaristo.

Kilpailusivusto: http://hslmobiilikisa.blogspot.com

HSL Mobiilikisa Twitterissä: http://twitter.com/HSLmobiilikisa

Lisätietoja:
projektipäällikkö Jari Honkonen, HSL
puh. 040 501 4528

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

Kommentoi