Yleinen

Uusi ilme

sunnuntai, 24. lokakuuta 2010

Kaikki kaupunkifillarin vakiokävijät varmaankin huomaavat, että ulkoasu on muuttunut. Blogi on pikkuhiljaa kasvattanut lukijakuntaansa ja etenkin kommenttien määrä on ollut tasaisessa kasvussa. Uuden ulkoasun kenties tärkein muutos liittyykin kommentointiin, sillä nyt on mahdollisuus vastata toisten kommentteihin ja sisennetysti, kun aiemmin kaikki kommentit olivat yhdessä pötkössä.

Esimerkki sisennetystä kommentoinnista, jossa Antti Poikola vastaa Jarin kommenttiin.
Esimerkki sisennetystä kommentoinnista, jossa Antti Poikola vastaa Jarin kommenttiin.

Nykyisin (20.5.2010-20.10.2010) Kaupunkifillarilla on noin keskimäärin 77 päivittäistä kävijää, kun se vuotta aiemmin vastaavalla ajanjaksolla oli 31 kävijää. Tämä onkin hyvä hetki kysyä lukijoilta, millaisia artikkeleita toivotte, mikä kiinnostaisi, mitkä ovat olleet aiempia kiinnostavia ertikkeleita, mitä muita parannuksia voisimme tehdä blogiin?

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

23 thoughts on “Uusi ilme

 1. Osalla sivuista yläviiva tulee suroaan otiskon päälle (archive ja artikkelisivut ainakin). CSS:ssä on vissiin vielä vähän säädettävää?

  Se mitä itse tässä eniten kaipaisin, olisi bloggerin tyylinen historiavalikko sivupaneeliin. Se vaan toimii niin paljon paremmin kuin tuo wordpressin default archive. Edes viimeisimpien 5-10 artikkelin otsikot auttaisivat jo paljon.

  1. Lisäsin 5 viimeisintä artikkelia sivupalkkiin ja lisäsin sinulle Otso myös pääkayttäjän oikeudet. Kyllä tuollainen Blogger-like arkistokin varmaan jonain plugarina on olemassa WordPressille, mutta ei tosiaan löytynyt vakiona :/

   Tuota yläviiva-ongelmaa en onnistunut toistamaan itselläni Firefox ja Safaritesteillä tuntuu toimivan. Screenshot?

 2. Näyttääpä hyvältä ja raikkaalta! Tilastoista voi mainita vielä sen verran, että RSS-syötteellä on tällä hetkellä 120 tilaajaa.

  Onko Otso jotain esimerkkiä, mitä tarkoitat blogger-tyylisellä historiavalikolla? Voisin vaikka etsiä sellaista tännekin.

   1. Lisäsin Collapsing Archives -pluginin widgetin tuonne oikealle, ja poistin muut Arkisto-widgetit. Vastaavia widgettejä löytyy isot kasat ja tuokin on hyvin konfiguroitava, joten säätäkää vapaasti jos tarvetta.

  1. Hmm interesting, en ole mikään CSS-expertti, ja teemaa en juurikaan muokannut, paitsi yhtä otsikkofonttia. Onko toi selain linuxin firefox?

 3. Kiitos!

  Sivujen vanhassa templatessa oli muuten mun tekemä määritelmä ”mosaiikki”. Sillä sai pieniä 10×10 -kokoisia kuvia koottua isoksi yhdeksi isoksi kuvamosaiikiksi. Löytyiskö se vielä ja saisko sen liitettyä tähän uuteen ilmeeseen? Sillä on määritelty tämän ja tämän sivun kuvat. Nyt ne menevät edellisessä tapauksessa kahteen riviin ja jälkimmäisessä allekkain. Idea oli saada ne yhteen ruutuun.

   1. Kiitos! Vielä pikku viilausta: kuvien välissä oli vanhassa teemassa yhden tai kahden pikselin tyhjä tila. Se sai mosaiikin näyttämään hyvältä. Onnistuisiko vielä?

    Lisäksi jälkimmäisen postauksen osalta koodi tuottaa ”mosaiikkiin” jotain häiriötä. Voitko tsekata sen? Luultavasti virhe ei ole css:ssä, vaan postauksessa. 🙂

 4. Ja vielä jos vaatimuslistaa saa paisuttaa, niin voisiko tuota some-pluginia, jolla postaukset voi jakaa sosiaalisessa mediassa, karsia melko reippaasti?

  Nyt plugarilla voi jakaa kirjoitukset ainakin seuraavilla tavoilla:

  – Facebook
  – Y! Buzz
  – Twitter
  – Sähköposti
  – Tulosta
  – MySpace
  – Suosikit (=tähti)
  – Google
  – Digg
  – Delicious
  – StumbleUpon
  – ja sokerina pohjalla kohdasta ”Lisää” löytyy 287 muuta tapaa

  Tosiasiassa näitä kirjoituksia tuskin kukaan on ikinä jakanut millään muulla tavalla kuin Facebookissa ja Twitterissä.

  Mutta tämä ei ole prioriteetti, vaan asian voi hoitaa ”sitten joskus, kun on aikaa”. 🙂

  1. Hyvä pointti, karsin tuosta joku päivä noita turhimpia pois. FB:n ja Twitterin lisäksi Google Reader ja sähköposti varmaan myös relevantteja.

   1. Deliciousin käyttäjänä en pidä sitä turhana, mutta delin aktiivikäyttäjillä on varmaan kyllä selainextensiot käytössä anyways.

  1. Lisätty. Jatkossa voit lisätä itsekin helposti, laittamalla vain sinne WordPessin Linkit-listalle ja kategoriaksi BlogRoll.

 5. Onko ton Pohdiskelevan liftarin kanssa joku RSS-ongelma, kun tuoreimmat postaukset eivät näy vaan blogi makaa pysyvästi blogrollin pohjilla?

Kommentoi