Pasilan pyöräkaapit

keskiviikko, 3. syyskuuta 2008

Lukiessani YTV:n kevyen liikenteen strategiaa huomioni kiinnittyi polkupyörien liityntäpysäköinnistä puhuttaessa termiin ”Pasilan pyöräkaapit”. Itse olin joskus ohi kulkiessani hämmästellyt kaappeja ymmärtämättä lainkaan niiden takoitusta, mutta nyt valkeni. Kävin katsomassa kaappeja lähempää ja nappasin niiden ovesta sähköpostiosoitteen, josta saa lisätietoa kaappeihin liittyen. Lähetin seuraavanlaisen kyselyn osoitteeseen: jopo@ltcon.fi

—clip—

Hei,

Olen Helsingin vihreiden pyöräilytyöryhmän puheenjohtaja ja tämän toimen
puitteissa kiinnostunut Pasilan asemalla olevista pyöräkaapeista. Tämän
sähköpostiosoitteen nappasin kaapin ovaesta.

Onko teiltä mahdollista saada jotain tietoa pyöräkaappien suosiosta, vai
keneen kannattaisi olla yhteydessä?

—clip—

Oma intuitioni sanoo, ettei kaappeja varmaankaan kovin paljoa käytetä (elleivät kodittomat ole keksineet käyttää sateensuojana). Myös ote KSV:n esityslistasta vuodelta 2005 tukee tätä käsitystä:

Pukinmäen asemalla on kokeiltavana viisi avainlukituksella toimivaa pyöräkaappia ja Pasilan asemalla 10 matkapuhelimella toimivaa kaappia. Lisäksi erilaisia avaimella toimivia kaappeja on Espoossa ja Vantaalla ja nyt myös Keravalla. Myös pyöräkaappien käyttöaste on ollut matala.

Katsotaan, mitä kaappien herrat vastaavat, vai vastaavatko. Kuvia kaapeista löytyy Kuntalehden numerosta 9 vuodelta 2005 sivulta 39.

Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.

Lisää tältä kirjoittajalta / Kotisivu

One thought on “Pasilan pyöräkaapit

  1. Joo on unohtunut kommentoida, että kyseinen osoite bouncaa takaisin…

Kommentoi