Pyöräliikennemäärät Helsingissä

Helsinki Region Infoshare -sivustolla julkaistiin hiljattain Helsingin liikennelaskentadataa vuodelta 2011.

Moottoriajoneuvojen (henkilöautojen, pakettiautojen, kuorma-autojen, rekka-autojen, linja-autojen, moottoripyörien), raitiovaunujen sekä polkupyörien liikennemääriä useissa laskentapisteissä eri puolella Helsinkiä vuonna 2011.

Laskenta on tehty tunneittain, paitsi ruuhka-aikoina (klo 6.00-8.45 ja 15.00-17.45) jaksotus on 15 minuuttia. Laskentapisteiden poikkileikkaukset lasketaan suunnittain (suunta 1 on keskustaan, linjalla D D1-D13 länteen).

Kyseessä on arkipäivien ma-to liikenne. On valittu päivä, joka eroaa aikajakaumaltaan vähiten keskimääräisestä syys- ja lokakuun liikenteestä. Määrät on laskettu syys- ja lokakuussa 2011. Suurelta osalta määriä lasketaan koneellisesti kokoaikaisesti. Jotkin pisteet lasketaan koneellisesti noin viikon ajan. Muutamat pienet kadut lasketaan vain kello 7-19 käsin.

Vein datan Google -taulukkoon ja tein pienen vuorovaikutteisen kuvaajan pyöräliikennemääristä kellonajan mukaan. Alla sama kuvaaja staattisena kuvana.

avatar

About Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Entinen Jyväskyläläinen ja nykyisin taas Helsinkiläinen paluumuuttaja.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.

Vastaa