Pyöräliikennemäärät Helsingissä

Helsinki Region Infoshare -sivustolla julkaistiin hiljattain Helsingin liikennelaskentadataa vuodelta 2011.

Moottoriajoneuvojen (henkilöautojen, pakettiautojen, kuorma-autojen, rekka-autojen, linja-autojen, moottoripyörien), raitiovaunujen sekä polkupyörien liikennemääriä useissa laskentapisteissä eri puolella Helsinkiä vuonna 2011.

Laskenta on tehty tunneittain, paitsi ruuhka-aikoina (klo 6.00-8.45 ja 15.00-17.45) jaksotus on 15 minuuttia. Laskentapisteiden poikkileikkaukset lasketaan suunnittain (suunta 1 on keskustaan, linjalla D D1-D13 länteen).

Kyseessä on arkipäivien ma-to liikenne. On valittu päivä, joka eroaa aikajakaumaltaan vähiten keskimääräisestä syys- ja lokakuun liikenteestä. Määrät on laskettu syys- ja lokakuussa 2011. Suurelta osalta määriä lasketaan koneellisesti kokoaikaisesti. Jotkin pisteet lasketaan koneellisesti noin viikon ajan. Muutamat pienet kadut lasketaan vain kello 7-19 käsin.

Vein datan Google -taulukkoon ja tein pienen vuorovaikutteisen kuvaajan pyöräliikennemääristä kellonajan mukaan. Alla sama kuvaaja staattisena kuvana.

avatar

About Antti Poikola

Aktiivinen pyöräilyn edistäjä. Nykyisin asun Jyväskylässä, mutta Helsingissä pyöritän edelleen www.fillarikanava.fi -palvelua.
This entry was posted in Uncategorized. Bookmark the permalink.
Add Comment RegisterVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Voit käyttää näitä HTML-tageja ja attribuutteja: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>